Πληροφορίες

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Medical Cannabis-Ιατρική Κάνναβη Ιατρική κάνναβη το μέλλον στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού;

Medical Cannabis-Ιατρική Κάνναβη


Ιατρική κάνναβη το μέλλον στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού;


Ο καρκίνος του μαστού είναι μια καταστροφική ασθένεια που επηρεάζει τις ζωές των ασθενών και των οικογενειών τους σε όλα τα μέρη του κόσμου. Παραμένει η πιο συχνή ασθένεια μεταξύ των δυτικών γυναικών, είναι το 22,9% όλων των καρκίνων στις γυναίκες παγκόσμια. Το 2008, ο καρκίνος του μαστού έχει αναφερθεί ως αιτία για πάνω από 458,503 θανάτους παγκοσμίως.

Κανναβινοειδή και καρκίνος

Αν και οι ιατρικές ιδιότητες της μαριχουάνας έχουν καταγραφεί στον ανθρώπινο πολιτισμό πάνω από χίλια χρόνια πριν,
Οι θεραπευτικές δυνατότητες των κανναβινοειδών (οι ιατρικές ενώσεις που βρίσκονται στη κάνναβη) στη θεραπεία του καρκίνου
μόλις πρόσφατα έχουν γίνει γνωστές. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, πολλές προκλινικές μελέτες έχουν αποδείξει αποτελεσματικότητα των κανναβινοειδών σε μια ποικιλία καρκίνων.

Μελέτες δείχνουν ότι οι υποδοχείς κανναβινοειδών υπερ-καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του ήπατος, του πνεύμονα, του προστάτη και του μαστού. 'Ετσι, οι ερευνητές έχουν οδηγηθεί να πιστεύουν ότι το ενδοκανναβινοειδές σύστημα μπορεί να είναι ο βιολογικός ρυθμιστής των καρκινικών κυττάρων είναι μια έμφυτη προσπάθεια του οργανισμού για να καταπολεμήσει αυτή την ασθένεια.

Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι όταν χορηγούνται κανναβινοειδή είναι σε θέση να αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, εμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό τους και την εξάπλωση του καρκίνου σε άλλα όργανα.

Κανναβινοειδή και καρκίνος του μαστού

Ενώ οι ιατρικές εξελίξεις στον καρκίνο του μαστού έχουν προχωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες, ορισμένοι όγκοι του μαστού εξακολουθούν να είναι ανθεκτικοί σε συμβατικές θεραπείες. Ο καρκίνος του μαστού αποτελείται από όγκους που έχουν ξεχωριστό μοριακό προφίλ, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να ταξινομούν τη νόσο σε τρεις βασικές υποκατηγορίες.

Η έρευνα δείχνει η κάνναβη, μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία των τριών υποτύπων του καρκίνου του μαστού, με την ισχυρότερη απόδειξη που δείχνουν προς δυνητική θεραπευτική αντιμετώπιση του HER2-θετικό και τριπλά αρνητικούς όγκους(triple-negative) του μαστού. Οι θεραπευτικές δυνατότητες των κανναβινοειδών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ασθενείς με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, καθώς δεν υπάρχει καθιερωμένη θεραπεία και η σημερινή πρόγνωση για αυτή την ομάδα ασθενών είναι κακή.

Εκτός από τις αντικαρκινικές επιδράσεις τους, έρευνα δείχνει επίσης ότι τα κανναβινοειδή είναι ασφαλέστερα και λιγότερο τοξικά από τις συμβατικές θεραπείες. Τα κανναβινοειδή είναι μη-τοξικά σε μη-καρκινικά κύτταρα και είναι ανεκτά από τους ασθενείς - μόνον ήπιες παρενέργειες, όπως ζάλη και κόπωση.

"Η κάνναβη δίνει ελπίδα για μια μη τοξική θεραπεία που θα μπορούσε να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς καμία από τις οδυνηρές παρενέργειες." - Δρ Sean McAllister

Το 2007, ο Δρ Sean McAllister και η ομάδα των ερευνητών του ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν την αντικαρκινική δράση των ενδοκανναβινοειδών (προϋπήρχαν άλλοι χιλιάδες χρόνια πριν .. σημ. μεταφραστή)

TruthOnPot.com

σημείωση
*προσοχή στα χημικά σκευάσματα κάνναβης λέμε ναι μόνο στα φυσικά παράγωγα... (όταν μπορούμε να ανεχτούμε τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας δεν χρειάζεται να αγοράζουμε χημική κάνναβη για να μην ζαλιζόμαστε ).... η φύση είναι σοφή μπορεί και να χρειάζεται να ζαλιζόμαστε ..να είναι μέρος της φυσικής θεραπείας... μην επιτρέψετε να γίνει η θεραπεία ένα πανάκριβο σκεύασμα...

Medical Cannabis-Ιατρική Κάνναβη

Σε λιγότερο από 60 μέρες αυτό το μελάνωμα από μια τρύπα 7 χιλιοστών που έφτανε βαθιά μέχρι το κόκαλο επανήλθε στο φυσιολογικό.

Για ακόμη μια φορά το λάδι κάνναβης θεραπεύει τον καρκίνο με επιτυχία!

Medical Cannabis-Ιατρική Κάνναβη

Medical Cannabis-Ιατρική Κάνναβη


Dr. William Courtney Calls Child "A Miracle Baby" (English article included)

http://youtu.be/DqHassCMX-0

"Το παιδί θαύμα" όπως το αποκαλεί ο Dr. William Courtney (σώθηκε από μη εγχειρήσιμο κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο)
Υπάρχει μια κίνηση προς μεγαλύτερη αποδοχή της ιατρικής κάνναβης, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη και παιδιά; Ο Δρ William Courtney έγινε μάρτυρας μιας τέτοιας κατάστασης, και σε ζζωντανή σύνδεση μίλησε στο HuffPost Live γι 'αυτό. "πριν 5 ή 6 χρόνια ήμουν αρκετά
σκεπτικιστής ", ο Δρ Courtney συνέχισε λέγοντας «ο νεότερος ασθενής μου είναι 8 μηνών και είχε ένα μεγάλο ανεγχείρητο όγκο σε κεντρικό σημείο στον εγκέφαλο" Ο πατέρας του παιδιού με πίεσε για μια μη παραδοσιακή θεραπεία με τη χρήση λαδιού κάνναβης. «Έβαζαν λάδι κάνναβης στην πιπίλα του μωρού δύο φορές την ημέρα, αυξάνοντας τη δόση ... Και μέσα σε δύο μήνες υπήρξε μια δραματική μείωση, σε σημείο όπου η παιδιατρική ογκολόγος τους επέτρεψε να προχωρήσουν με τη μη παραδοσιακή θεραπεία." Ο όγκος μειώθηκε σημαντικά μετά από οκτώ μήνες θεραπείας. Ο Δρ Courtney επεσήμανε ότι η επιτυχία της θεραπείας βασισμένη σε λάδι κάνναβης σημαίνει ότι «αυτό το παιδί, δεν πρόκειται να έχει τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες που θα προέρχονταν από μια πολύ υψηλή δόση χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας ... σήμερα ονομάζεται το μωρό θαύμα"
" Θα πρέπει να συμφωνήσω ότι αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση και θα πρέπει να επιμείνουμε να είναι και η κύρια γραμμή θεραπείας για όλα τα παιδιά πριν τα φορτώσουμε με όλα αυτά τα φάρμακα που έχουν φρικτές και μακροπρόθεσμες παρενέργειες. "

Dr. William Courtney Calls Child "A Miracle Baby"

Medical marijuana is gaining acceptance, but could it even help kids? Dr. William Courtney has seen it happen, and on Friday, told HuffPost Live host Alyona Minkovski about it. Saying he was "quite a skeptic 5 or 6 years ago", Dr. Courtney continued that "my youngest patient is 8 months old, and had a very massive centrally located inoperable brain tumor." The child's father pushed for non-traditional treatment utilizing cannabis. "They were putting cannabinoid oil on the baby's pacifier twice a day, increasing the dose... And within two months there was a dramatic reduction, enough that the pediatric oncologist allowed them to go ahead with not pursuing traditional therapy."The tumor was remarkably reduced after eight months of treatment. Dr. Courtney pointed out that the success of the cannabis approach means that "this child, because of that, is not going to have the long-term side effects that would come from a very high dose of chemotherapy or radiation... currently the child's being called a miracle baby, and I would have to agree that this is the perfect response that we should be insisting is front line therapy for all children before they launch off on all medications that have horrific long term side effects."