Πληροφορίες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

* Η Ενεργειακή Κουνταλίνι, ο Ασκούμενος & ο Μύστης










* Η Ενεργειακή Κουνταλίνι,
ο Ασκούμενος
& ο Μύστης

 

Ο πιο σοφός Δάσκαλος είναι ο Θεϊκός Εαυτός, η Αγάπη και η Εμπιστοσύνη στο Φως Μέσα μας είναι η μοναδική Αξιόπιστη Πηγή.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι Μύστης κανενός, στη Συγκεκριμένη Ενέργεια, 

Παρά μονάχα ο Θείος Εαυτός.

Οι Κατώτερες Ενέργειες Οδηγούν τον Ασκούμενο σε Ανώτερα από αυτές Ανοίγματα, μα μόνο όταν ο ίδιος είναι από τον Εαυτό του "Ταγμένος", στο να βρεθεί με τον Εαυτό του στο Μονοπάτι της Κουνταλίνι.

 

• Οι Δάσκαλοι, οι Ανθρώπινοι Δάσκαλοι, μπορούν να φτάσουν μέχρι ενός σημείου με τον Ασκούμενο, (Μαζί με τον Ασκούμενο), μα η συγκεκριμένη "Μύηση" απαιτεί ολοκληρωτικά τη Πίστη του Ασκούμενου και μόνο στο Άνοιγμα αυτό.

 

Είναι απέραντος και δύσκολος δρόμος, και κάθε Μύηση από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να Διαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό___Το μόνο που ζητά η Κουνταλίνι από τον Ασκούμενο είναι η Αγάπη του Εαυτού, στον Εαυτό, τίποτα άλλο.

 

• Όλα τα άλλα περί Μυήσεων κλπ είναι μια ατέλειωτη Πλάνη, που χρησιμοποιούν οι Αδαείς με σκοπό το Προσωπικό Όφελος, καταστρέφοντας έτσι τον Ασκούμενο που ζητά την Εξέλιξη του μέσα από το Παραλήρημα του Εγωισμού των.

Κρίμα, θα χρειαστούν Ενσαρκώσεις Εξέλιξης ώστε να διαπιστώσει το Πνεύμα τους ότι είναι άξιοι και το Περπάτημα τους στη γη Γόνιμο και Καθαρό.

 

• Αγάπη με Πίστη, Πίστη στην Αγάπη, και σιγά σιγά σε καθημερινό επίπεδο ο Ασκούμενος μπορεί να Αυτο Αποκαλύπτεται μπρός στα Σοφά Μάτια του Εαυτού Πέρα από το Πέπλο.

Μόνο τότε μπορεί να Οδηγηθεί με Ασφάλεια μέσα στην Αγάπη, Με Αγάπη.

Αλλιώς, καλύτερα να πάμε για κάνα καφέ στη πλατεία..

 

Θεϊκή σοφία εύχομαι να περιέχει κάθε μας βήμα, προς κάθε δρόμο που Επιλέξαμε.

 

Τι είναι η Ενέργεια Κουνταλίνι:

Η Κουνταλίνι είναι μια Ενέργεια που υπάρχει στο Σώμα του καθενός,

συνήθως σε Λανθάνουσα κατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν την αισθάνονται και ποτέ δεν ξέρουν ότι είναι εκεί.

Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι, ίσως και ένας στους χίλιους, αυτή την ενέργεια γίνεται να την Προκαλούν και να την Ενεργοποιούν.

Αυτό μπορεί να είναι ένα χαρούμενο γεγονός, ή μπορεί να είναι τρομακτικό και αποδιοργανωτικό, ανάλογα με το αν προκάλεσες την Κουνταλίνι σου επίτηδες, ή κατά λάθος.

 

Η Σανσκριτική λέξη Κουνταλίνι, σημαίνει περιτυλιγμένη, όπως ένα φίδι.

Επειδή η λέξη "Κουνταλίνι" χρησιμοποιείται ευρέως, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μεταφορική ή θρυλική.

Η δήλωση του Yogi Bhajan, προτείνει μια κάπως μεταφορική άποψη της Κουνταλίνι:

“Η Κουνταλίνι είναι το Δημιουργικό Δυναμικό στον άνθρωπο”

 

Η Κουνταλίνι μπορεί να "Ξυπνήσει ή να Ξύπνησε  από το Λήθαργο της”  στη Βάση της Σπονδυλικής Στήλης από τον έντονο διαλογισμό, ή από τις έντονες πρακτικές του ελέγχου της αναπνοής.

Η Hatha Yoga και η Τάντρα Γιόγκα, στην Παραδοσιακή τους Μορφή, έχουν σχεδιαστεί για να Ξυπνήσει η Κουνταλίνι,

έτσι ώστε ο Θεραπευτής να μπορεί να Χρησιμοποιήσει την Τεράστια Ενέργεια που Απελευθερώνεται για να Αξήσει την ισχύ του Διαλογισμού του και των άλλων Πνευματικών Πρακτικών.

Ωστόσο η βιβλιογραφία της Γιόγκα προειδοποιεί τον Ασκούμενο Γιόγκα, ότι αυτός ή αυτή, ο Γιόγκι η η Γιογκίνα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε Εκτεταμένες Προετοιμασίες Πριν Επιχειρήσουν να Ξυπνήσουν την Κουνταλίνι.

“Διαφορετικά, μπορεί να Προκαλέσουν Προβλήματα”

 

Ο Ασκούμενος που επιτυχώς και με Ασφάλεια Ξυπνάει την Κουνταλίνι του, κερδίζει ένα μεγάλο Σύμμαχο στο Πνευματικό Ταξίδι.

Αυτός ο Σύμμαχος είναι μια Ενέργεια, μια ζωντάνια, που λειαίνει το Μονοπάτι, που κάνει τις απότομες πλαγιές πιο εύκολο να της ανέβεις, δρα σαν ένα σπαθί που κόβει την αδράνεια.

• Η Κουνταλίνι απεικονίζεται ως ένα Κουλουριασμένο Φίδι, πιστεύεται ότι είναι μια εξαιρετικά Ισχυρή Πηγή Ενέργειας που βρίσκεται Κοιμισμένη στη Βάση της Σπονδυλικής μας Στήλης.

Πιστεύεται ότι όταν ένα άτομο φθάσει σε ένα ορισμένο στάδιο της Πνευματικής Κατανόησης, η Ενέργεια Κουνταλίνι Αφυπνίζεται,

Επιτρέποντας στην Ενέργεια να κινείται Προς τα Πάνω μέσα από όλα τα Τσάκρα και έξω από την Κορυφή του Κεφαλιού (Τσάκρα του Στέμματος) καθώς Συγχωνεύεται με το Ένα όλης της Δημιουργίας.

 

• Η Ενέργεια Κουνταλίνι βοηθά επίσης μέσω μιας Προηγμένης Εσωτερικής λειτουργίας το Μυαλό και το Σώμα.

Εν ολίγοις, η Κουνταλίνι μπορεί να κάνει τον Ασκούμενο να Αλλάξει πολύ γρήγορα,

μπορεί να προωθήσει τις Πνευματικές, και όχι μόνο, φιλοδοξίες του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους συντάκτες των Τάντρας,(Αρχαίες Γραφές),

η Πρόκληση της Ενέργειας Κουνταλίνι είναι βασική για ένα γιόγκι, και η Επίτευξη της Πλήρους Απελευθέρωσης της σε αυτήν την Σύγχρονη Έξαλλη εποχή, Ονομάζεται «Κάλι Γιούγκα».

 

«Αγάπα την Αγάπη Μέσα στον Δάσκαλο,

και τότε θα βρεις το Δάσκαλό σου»

 

…Και έτσι είναι

 

Ιωάννης Χαραλαμπίδης ~ Kundalini_Reiki Master Teacher

 © Λευκωσία  17/12/2016