Medical Cannabis-Ιατρική ΚάνναβηΚάνναβη εναντίoν Ασπιρίνης
Όταν η Bayer εισήγαγε για πρώτη φορά την ασπιρίνη το 1899, η κάνναβη ήταν το #1 παυσίπονο στην Αμερική. Μέχρι την απαγόρευση της Μαριχουάνας το 1937, η Αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία ανέφερε την κάνναβη ως το κύριο φάρμακο για πάνω από 100 ασθένειες. Η κάνναβη ήταν τόσο αποτελεσματικό αναλγητικό, που ο Αμερικάνικος Ιατρικός Σύλλογος (ΑΜΑ) τάχθηκε κατά της απαγόρευσης της, εκ μέρους της ιατρικής προόδου. Δεδομένου ότι το βότανο αυτό είναι εξαιρετικά ισχυρό και ουσιαστικά μη τοξικό, ο Αμερικάνικος Ιατρικός Σύλλογος το θεώρησε ένα πιθανό θαυματουργό φάρμακο.
Αντ’ αυτού, η εφεύρεση της ασπιρίνης γέννησε την σύγχρονη φαρμακευτική βιομηχανία και οι Αμερικάνοι έβαλαν στην άκρη την κάνναβη, στο όνομα της «προόδου». Αλλά ήταν πραγματικά η πρόοδος; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ασπιρίνη έχει μακρά ιστορία ως το φάρμακο για την αυτό-θεραπεία της ημικρανίας, της αρθρίτιδας αλλά και τον χρόνιο πόνο. Είναι φθηνό και αποτελεσματικό. Αλλά, είναι τόσο ασφαλές όσο η κάνναβη;
Ιστορία:
Η Μαριχουάνα χρησιμοποιείται πάνω από 5.000 χρόνια.
Κανείς δεν έχει πάθει υπερβολική δόση από την Μαριχουάνα.
Η ασπιρίνη χρησιμοποιείται για 112 χρόνια.
Περίπου 100 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την λήψη ασπιρίνης.
Νόμος:
Η Μαριχουάνα θεωρείται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. εξαιρετικά επικίνδυνη, εθιστική και χωρίς καμία ιατρική αξία.
Η ασπιρίνη είναι διαθέσιμη για πολύ λίγα χρήματα και μπορεί να αγοραστεί ακόμη και από παιδιά σε οποιοδήποτε φαρμακείο, περίπτερο ή super market. Συχνά διανέμονται δωρεάν από ανθρώπους χωρίς ιατρικές γνώσεις.
Παρενέργειες Μαριχουάνας και Κίνδυνοι:
Οι κίνδυνοι της Μαριχουάνας περιλαμβάνουν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από την εναπόθεση του καμένου φυτικού υλικού στους πνεύμονες. Αυτός ο κίνδυνος μπορεί να εξαλειφθεί με εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης της, όπως η κατανάλωση στο φαγητό ή το vaporizing (εξάτμιση).
Για μια ή δύο ώρες, η Μαριχουάνα ΙΣΩΣ να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, μια μικρή μείωση του χρόνου αντίδρασης και μείωση της γνωστικής ικανότητας. Αυτές οι συνθήκες ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ μετά την πάροδο της επηρείας.
Πείνα, Παράνοια, Κατάθλιψη, Γέλιο, Δημιουργικότητα, Ευφορία, Κούραση, Εσωστρέφεια, Λησμοσύνη
Παρενέργειες Ασπιρίνης και Κίνδυνοι
Όταν λαμβάνεται μαζί με αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στο στομάχι.
Σύνδρομο Raye στα παιδιά: λίπος αρχίζει να αναπτύσσεται γύρω από το συκώτι και τα άλλα όργανα του παιδιού, προκαλώντας τελικά σοβαρή πίεση στον εγκέφαλο. Ο θάνατος επέρχεται μέσα σε λίγες μέρες.
Τα άτομα που πάσχουν από αιμορροφιλία, μπορεί να πεθάνουν.
Τα άτομα που πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό υποφέρουν από αυξημένα επίπεδα Τ4.
Προβλήματα στο στομάχι που περιλαμβάνουν δυσπεψία, καούρα, στομαχικές διαταραχές, έλκη στομάχου με ακαθάριστη αιμορραγία και εσωτερική αιμορραγία που οδηγεί σε αναιμία.
Ζαλάδα, κουδούνισμα στα αυτιά, απώλεια ακοής, ίλιγγος, διαταραχές της όρασης και πονοκέφαλοι.
Έντονη εφίδρωση.
Μη αναστρέψιμη βλάβη στο ήπαρ.
Φλεγμονή και σταδιακή καταστροφή των νεφρών.
Ναυτία και εμετός.
Κοιλιακό άλγος.
Λήθαργος.
Υπερθερμία.
Δυσπεψία: ένα βασανιστικό πόνο ή κάψιμο στο στομάχι συνοδευόμενα από φούσκωμα, καούρα, ναυτία, εμετό και ρέψιμο.
Ταχύπνοια.
Respiratory Alkalosis: μια κατάσταση όπου η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα πέφτει κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα.
Εγκεφαλικό οίδημα: νερό συσσωρεύεται στον εγκέφαλο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, μειωμένο επίπεδο συνείδησης, απώλεια όρασης, παραισθήσεις, ψυχωτική συμπεριφορά, απώλεια μνήμης και κώμα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.
Ψευδαισθήσεις και σύγχυση.
Η ασπιρίνη, μπορεί να αλληλεπιδράσει με κάποια άλλα φάρμακα, όπως η φαρμακευτική αγωγή του διαβήτη. Αλλάζει τον τρόπο που το σώμα χειρίζεται αυτά τα φάρμακα και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική δόση και ακόμα και τον θάνατο.
Αν νομίζεις ότι η κάνναβη είναι ασφαλέστερη από την ασπιρίνη, δεν είσαι ο μόνος. Η Dr. Leslie Iversen, του τμήματος Φαρμακολογίας, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε το ίδιο πράγμα.
Στο βιβλίο της “The Science of Marijuana”, η Dr. Iversen παρουσιάζει επιστημονικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η κάνναβη είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Η Dr. Iversen βρήκε ότι η κάνναβη είχε ένα «εντυπωσιακό ρεκόρ» σε σύγκριση με τον καπνό, το αλκοόλ, ακόμα και την ασπιρίνη.
“Η «Τετραϋδροκανναβινόλη» είναι ένα πολύ ασφαλές φάρμακο”, αναφέρει. “Ακόμα και τα φαινομενικά αθώα φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και τα συναφή στεροειδή αντιφλεγμονώδη σκευάσματα δεν είναι ασφαλή”.
Έτσι, αν το πρώτο σου μέλημα είναι η ασφάλεια σου, η κάνναβη είναι σαφώς πολύ καλύτερη επιλογή από την ασπιρίνη. Αν την καταναλώσεις στο φαγητό ή με vaporizer, μπορεί να είναι και το ασφαλέστερο παυσίπονο στον κόσμο.
27 Οκτ 2011 ⋅
από DailyArticle ⋅
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου