Πληροφορίες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

~Κουνταλίνι_Ρέικι & θεραπεία









 ~Κουνταλίνι_Ρέικι & θεραπεία


~Ρέικι
Κατανοώντας τη λέξη «Ρέικι»:
Η λέξη Ρέικι είναι μια ιαπωνική λέξη που έχει γίνει διάσημη από τον Dr Mikao Usui, έναν Ιάπωνα μοναχό που έζησε τον 19ο αιώνα.
Ο Dr Usui εισήγαγε τον κόσμο σε ένα σύστημα  θεραπείας και διαλογισμού, το οποίο ασχολείται με την ενέργεια του σύμπαντος, ή αλλιώς  μεταφράζεται και ως πνευματικά οδηγούμενη ενέργεια της δύναμης της ζωής.
>Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της λέξης_ Rei_Ki, Ρέι_Κι.

• Τα οφέλη του Ρέικι είναι πολλά, όπως η σωματική ευεξία, η χαλάρωση και η θεραπεία νου και σώματος, η νοητική ηρεμία, η ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων και σκέψεων, η ανάπτυξη της συμπόνιας, η πνευματική ανάπτυξη. 

• Η μέθοδος Ρέικι είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια Ρέικι.
Το Ρέικι μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, θρησκεία, μόρφωση ή κοινωνική θέση.
• Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, από επαγγελματίες ως συμπληρωματική μέθοδος.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την μέθοδο Ρέικι στην καθημερινή τους ζωή, βελτιώνοντας έτσι την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα.

>Ρέικι σημαίνει Πνευματική_ενέργεια, Συμπαντική Ζωοδότρα Ενέργεια.



~Τι είναι η Ενέργεια Κουνταλίνι:

Η Κουνταλίνι είναι μια ενέργεια που υπάρχει στο σώμα του καθενός,
συνήθως σε λανθάνουσα κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν την αισθάνονται και ποτέ δεν ξέρουν ότι είναι εκεί.
• Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι, ίσως και ένας στους χίλιους, αυτή την ενέργεια γίνεται να την προκαλούν και να την ενεργοποιούν.
Αυτό μπορεί να είναι ένα χαρούμενο γεγονός, ή μπορεί να είναι τρομακτικό και αποδιοργανωτικό, ανάλογα με το αν προκάλεσες την Κουνταλίνι σου επίτηδες, ή κατά λάθος.

• Η σανσκριτική λέξη Κουνταλίνι, σημαίνει περιτυλιγμένη, όπως ένα φίδι.
Επειδή η λέξη "Κουνταλίνι" χρησιμοποιείται ευρέως, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μεταφορική ή θρυλική.

>Η δήλωση του Yogi Bhajan, προτείνει μια κάπως μεταφορική άποψη της Κουνταλίνι:
<<Η Κουνταλίνι είναι το δημιουργικό δυναμικό στον άνθρωπο>>

• Η Κουνταλίνι μπορεί να "ξυπνήσει" ή να "ξύπνησε" από το "λήθαργο" της στη βάση της σπονδυλικής στήλης από τον έντονο διαλογισμό, ή από τις έντονες πρακτικές του ελέγχου της αναπνοής.
Η Hatha Yoga και η Τάντρα Γιόγκα, στην παραδοσιακή τους μορφή, έχουν σχεδιαστεί για να ξυπνήσει η Κουνταλίνι,
έτσι ώστε ο θεραπευτής να μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεράστια ενέργεια που απελευθερώνεται για να αυξήσει την ισχύ του διαλογισμού του και των άλλων πνευματικών πρακτικών.
>Ωστόσο η βιβλιογραφία της Γιόγκα προειδοποιεί τον ασκούμενο Γιόγκα, ότι αυτός ή αυτή, ο Γιόγκι η η Γιογκίνα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε εκτεταμένες προετοιμασίες πριν επιχειρήσουν να ξυπνήσουν την Κουνταλίνι.
>>Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

• Ο ασκούμενος που επιτυχώς και με ασφάλεια ξυπνάει την Κουνταλίνι του,
κερδίζει ένα μεγάλο σύμμαχο στο πνευματικό ταξίδι.
Αυτός ο σύμμαχος είναι μια ενέργεια, μια ζωντάνια, που λειαίνει το μονοπάτι, που κάνει τις απότομες πλαγιές πιο εύκολο να της ανέβεις, δρα σαν ένα σπαθί που κόβει την αδράνεια.

• Η Κουνταλίνι απεικονίζεται ως ένα κουλουριασμένο φίδι, πιστεύεται ότι είναι μια εξαιρετικά ισχυρή πηγή ενέργειας που βρίσκεται κοιμισμένη στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης.
Πιστεύεται ότι όταν ένα άτομο φθάσει σε ένα ορισμένο στάδιο της πνευματικής κατανόησης, η ενέργεια_Κουνταλίνι αφυπνίζεται,
επιτρέποντας στην ενέργεια να κινείται προς τα πάνω μέσα από όλα τα τσάκρα και έξω από την κορυφή του κεφαλιού (τσάκρα του στέμματος) καθώς συγχωνεύεται με το Ένα όλης της δημιουργίας.
>Η ενέργεια_Κουνταλίνι βοηθά επίσης μέσω μιας προηγμένης Εσωτερικής λειτουργίας το μυαλό και το σώμα.
>>Εν ολίγοις, η Κουνταλίνι μπορεί να κάνει τον ασκούμενο να αλλάξει πολύ γρήγορα,
μπορεί να προωθήσει τις πνευματικές, και όχι μόνο, φιλοδοξίες του.

• Επιπλέον, σύμφωνα με τους συντάκτες των Τάντρας,(αρχαίες γραφές),
η πρόκληση της Ενέργειας_Κουνταλίνι είναι βασική για ένα γιόγκι, και η επίτευξη της πλήρους απελευθέρωσης της σε αυτήν την σύγχρονη έξαλλη εποχή, ονομάζεται  «Κάλι_Γιούγκα».


~Η ενέργεια_Ρέικι θεραπεύει τον ασθενή, και η ενέργεια_Κουνταλίνι ενεργοποιεί το δημιουργικό δυναμικό του θεραπευτή.
~Έτσι η θεραπευτική_ενέργεια Κουνταλίνι_Ρέικι εργάζεται με όλο της το δυναμικό και πολλές φορές ο χρόνος της θεραπείας είναι σχεδόν ανύπαρκτος.


...Και έτσι είναι


Κάλι Γιούγκα
Ενεργειακή_Κουνταλίνι © Κύπρος, Πάφος 10/7/2016
(Βιώματα)















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου