Πληροφορίες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

•Οι τρείς κόσμοι του Σαμάνου•

•Οι τρείς κόσμοι του Σαμάνου•


•Ο Σαμάνος έχει τουλάχιστον ένα πνεύμα (αλλά συνήθως και πολλά άλλα υπό μορφήν ανθρώποων, ζώων ή άλλων υπάρξεων) που τον καθοδηγεί στην δουλειά του και με το οποίο επί σειρά ετών προσπάθειας και αυτοσυγκράτισης έχει συνδεθεί πολύ. Οσο πιο πολύ συνδέεται με τα πνεύματα-βοηθούς του τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η ενέργειά του. Τα πνεύματα αυτά βρίσκουν τον σαμάνο (και όχι ο σαμάνος τα πνεύματα), λόγω της καλής και αγαθής πρόθεσής του και έντιμου βίου του.
•Σύμφωνα με τον σαμανισμό υπάρχει και μια άλλη, μη ορατή πραγματικότητα που μπορούμε να γνωρίσουμε με τα σαμανικά ταξείδια. Οι περισσότερες σαμανικές αντιλήψεις παραδέχονται ότι υπάρχουν τρείς διαφορετικοί κόσμοι: Ο Κατώτερος κόσμος, ο Ανώτερος κόσμος και ο Μεσαίος κόσμος. Οι κόσμοι αυτοί δεν πρέπει να συγχέονται με προκαταλήψεις όπως ο Αδης, κόσμος των νεκρών ή ο Παράδεισος.
•Το τοπίο του Κατώτερου κόσμου απαρτίζεται από βουνά, δάση, λίμνες , ερήμους και θάλασσες σαν τον πραγματικό κόσμο. Για να ταξειδέψουμε σε αυτόν πάντα οραματιζόμαστε ένα άνοιγμα στο έδαφος (σπηλιά, ρίζα δέντρων, τρύπα από ηφαίστειο κλπ) ή μία είσοδος που υπάρχει ίσως και στην πραγματικότητα από όπου εισερχόμαστε και ταξειδεύουμε προς τα κάτω. Συνηθως η είσοδός μας συνεχίζεται μέσω κάποιου τούνελ και φθάνοντας στο τελος αυτού βρισκόμαστε στον κάτω κόσμο. Εκει συναντούμε πάντα κάποιο πνεύμα βοηθό και με συγκεκριμένη πρόθεση και ερώτημα αρχίζουμε το ταξείδι μαζί του.
•Ο Ανώτερος κόσμος είναι αιθερικός με λεπτές δομές, δινει την αίσθηση ότι βρισκόμαστεσε σύννεφα και οι κινήσεις εκει και το τοπίο είναι πιο απαλο, θαμπό και φωτεινό. Αισθανόμαστε οτι πατάμε κάπου αλλά σίγουρα δεν ειναι χώμα, γή όπως την ξέρουμε. Η είσοδός μας γίνεται από κάποιο πολύ ψηλό σημείο της γής (βουνό, πυραμίδα, ανεβαίνοντας από ψηλά κλαδιά δέντρων, μεσω ανεμοστρόβιλου, ουράνου τόξου ή στην πλάτη κάποιου πουλιού). Πάντα περνάμε ένα μεταβατικό στάδιο ομίχλης ή κάποιυ άλλου συγκεκριμένου στώματος που μας υποδηλώνει ότι φθάσαμε τον κόσμο αυτό. Αν βλέπουμε ακόμη αστέρια και πλανήτες σίγουρα δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτόν τον κόσμο.
•Και οι δύο κόσμοι έχουν πολλά επίπεδα που μπορούμε να εξερευνήσουμε διαδοχικά και έχουν διαφορετικά πράγματα να μας διδάξουν
•Ο Μεσαίος κόσμος είναι η αιθερική πνευμαική μορφή της κανονικής μας πραγματικότητας, και εκει επικοινωνούμε με πνεύματα που ζούν σε όλα τα πράγματα της κανονικής μας πραγματικότητας. Οι Σαμάνοι συνήθως ταξιδεύουν εδώ για να βρούν χαμένα αντικείμενα, να επικοινωνήσουν με την φύση, και για να κάνουν δουλειά από μακριά (θεραπεία). Εδώ υπάρχει χρόνος και τοπίο που μοιάζει με τον φυσικό κόσμο. Απλώς φανταζόμαστε τον εαυτό μας να βγαίνει εξω από την πόρτα μας και να φθανουμε πολύ γρήγορα σε αυτόν.
•Όμως ο μεσαίος κοσμος απαρτίζεται καοι από πνεύματα πεθαμένων ανθρώπων που δεν βρήκαν τον δρόμο τους και έχουν παραμείνει εκεί είτε λόγω προσκόλλησης στα επίγεια ή λόγω άγνοιας της κατάστασής τους (ξαφνικά ατυχήματα δολοφονίες κλπ). Συχνά αυτά τα πνεύματα καλείται ο έμπειρος σαμάνος να βοηθήσει με την ψυχοπομπή.
•Στον κόσμο αυτό δεν ταξιδεύουν όσοι δεν είναι έμπειροι γιατί πολλά πνεύματα εδώ μπορούν να μας μπερδέψουν να προσπαθήσουν να εισέλθουν στον φορέα μας ενώ εμεις ταξιδεύουμε ή και να είναι εχθρικά.

Shamanism Energy Therap
•Σύμφωνα με τον σαμανισμό υπάρχει και μια άλλη, μη ορατή πραγματικότητα που μπορούμε να γνωρίσουμε με τα σαμανικά ταξείδια. Οι περισσότερες σαμανικές αντιλήψεις παραδέχονται ότι υπάρχουν τρείς διαφορετικοί κόσμοι: Ο Κατώτερος κόσμος, ο Ανώτερος κόσμος και ο Μεσαίος κόσμος. Οι κόσμοι αυτοί δεν πρέπει να συγχέονται με προκαταλήψεις όπως ο Αδης, κόσμος των νεκρών ή ο Παράδεισος.•Το τοπίο του Κατώτερου κόσμου απαρτίζεται από βουνά, δάση, λίμνες , ερήμους και θάλασσες σαν τον πραγματικό κόσμο. Για να ταξειδέψουμε σε αυτόν πάντα οραματιζόμαστε ένα άνοιγμα στο έδαφος (σπηλιά, ρίζα δέντρων, τρύπα από ηφαίστειο κλπ) ή μία είσοδος που υπάρχει ίσως και στην πραγματικότητα από όπου εισερχόμαστε και ταξειδεύουμε προς τα κάτω. Συνηθως η είσοδός μας συνεχίζεται μέσω κάποιου τούνελ και φθάνοντας στο τελος αυτού βρισκόμαστε στον κάτω κόσμο. Εκει συναντούμε πάντα κάποιο πνεύμα βοηθό και με συγκεκριμένη πρόθεση και ερώτημα αρχίζουμε το ταξείδι μαζί του.•Ο Ανώτερος κόσμος είναι αιθερικός με λεπτές δομές, δινει την αίσθηση ότι βρισκόμαστεσε σύννεφα και οι κινήσεις εκει και το τοπίο είναι πιο απαλο, θαμπό και φωτεινό. Αισθανόμαστε οτι πατάμε κάπου αλλά σίγουρα δεν ειναι χώμα, γή όπως την ξέρουμε. Η είσοδός μας γίνεται από κάποιο πολύ ψηλό σημείο της γής (βουνό, πυραμίδα, ανεβαίνοντας από ψηλά κλαδιά δέντρων, μεσω ανεμοστρόβιλου, ουράνου τόξου ή στην πλάτη κάποιου πουλιού). Πάντα περνάμε ένα μεταβατικό στάδιο ομίχλης ή κάποιυ άλλου συγκεκριμένου στώματος που μας υποδηλώνει ότι φθάσαμε τον κόσμο αυτό. Αν βλέπουμε ακόμη αστέρια και πλανήτες σίγουρα δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτόν τον κόσμο.•Και οι δύο κόσμοι έχουν πολλά επίπεδα που μπορούμε να εξερευνήσουμε διαδοχικά και έχουν διαφορετικά πράγματα να μας διδάξουν•Ο Μεσαίος κόσμος είναι η αιθερική πνευμαική μορφή της κανονικής μας πραγματικότητας, και εκει επικοινωνούμε με πνεύματα που ζούν σε όλα τα πράγματα της κανονικής μας πραγματικότητας. Οι Σαμάνοι συνήθως ταξιδεύουν εδώ για να βρούν χαμένα αντικείμενα, να επικοινωνήσουν με την φύση, και για να κάνουν δουλειά από μακριά (θεραπεία). Εδώ υπάρχει χρόνος και τοπίο που μοιάζει με τον φυσικό κόσμο. Απλώς φανταζόμαστε τον εαυτό μας να βγαίνει εξω από την πόρτα μας και να φθανουμε πολύ γρήγορα σε αυτόν.•Όμως ο μεσαίος κοσμος απαρτίζεται καοι από πνεύματα πεθαμένων ανθρώπων που δεν βρήκαν τον δρόμο τους και έχουν παραμείνει εκεί είτε λόγω προσκόλλησης στα επίγεια ή λόγω άγνοιας της κατάστασής τους (ξαφνικά ατυχήματα δολοφονίες κλπ). Συχνά αυτά τα πνεύματα καλείται ο έμπειρος σαμάνος να βοηθήσει με την ψυχοπομπή. •Στον κόσμο αυτό δεν ταξιδεύουν όσοι δεν είναι έμπειροι γιατί πολλά πνεύματα εδώ μπορούν να μας μπερδέψουν να προσπαθήσουν να εισέλθουν στον φορέα μας ενώ εμεις ταξιδεύουμε ή και να είναι εχθρικά.
Shamanism Energy Therap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου