Πληροφορίες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΜΑΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Τι είναι η Σαμανική Θεραπεία;


ΣΑΜΑΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η Σαμανική Θεραπεία;


Κατά την σαμανική άποψη η ασθένεια αντιμετωπίζεται ολιστικά. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουμε την ευθυγράμμιση του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Η ισορροπία είναι ουσιώδης για την υγεία μας και δεν αφορά μόνον την εσωτερική υγεία μας, αλλά και στην εξωτερική υγεία μας (σχέση με τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας).

Έτσι οι Σαμάνοι αντί να προσπαθούν να θεραπεύσουν ένα σύμπτωμα, που είναι η παράδοση της δυτικής ιατρικής, εξετάζουν όλο το σύστημα και παρακολουθούν το σύμπτωμα στην πηγή του. Πιστεύουν ότι όλες οι ασθένειες έχουν την προέλευσή τους, στο ενεργειακό σώμα,που βασίζεται στα τραύματα που ο ασθενής έχει βιώσει. Το ενεργειακό αποτύπωμα του τραύματος αυτού αν αφεθεί και δεν επουλωθεί, μπορεί να εξελιχθεί σε μια χρόνια συναισθηματική, πνευματική ή φυσική κατάσταση. Ως εκ τούτου, οι σαμάνοι θεραπεύουν την ενεργειακή προέλευση της ασθένειας, έτσι το αποτύπωμα του τραύματος δεν επηρεάζει την πραγματικότητα ή την υγεία μας και θα μπορέσουμε έτσι να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση ισορροπίας.

Μερικές φορές, όταν είμαστε προσκοκολλημένοι σε επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφοράς όσον αφορά τη συναισθηματική, σωματική ή πνευματική μας ευεξία, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν φαίνεται να απελευθερωνόμαστε από τους περιορισμούς και τις φθαρμένες πεποιθήσεις μας. Η Σαμανική θεραπεία είναι μια θαυμάσια αποτελεσματική μορφή θεραπείας, όπου μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη ρίζα του προβλήματος στην ιστορία μας και στο ενεργειακό μας σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, μας ελευθερώνει από τον παλιό δεσμευτικό τρόπο σκέψης και τις συμπεριφορές και μας συνδέει με τις άπειρες δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Στην δύση οι θεραπευτικές προσεγγίσεις βασίζονται στην εξερεύνηση της ιστορίας του πελάτη, στο να εντοπίσουν τα γεγονότα που παρεκτρέψανε τη ζωή του πελάτη. Για τους σαμάνους η εξερεύνηση ιστορίας είναι σημαντική μέχρι ένα βαθμό, στο να την κατανοήσουμε και μετά να την αφήσουμε. Γιατί οι σαμάνικες παρεμβάσεις συμβαίνουν ενεργειακά και όχι στο επίπεδο της ιστορίας, αλλά στο επίπεδο της ενέργειας. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τα τέσσερα επίπεδα με τα οποία δουλεύουν οι σαμάνοι.Το πρώτο είναι το φυσικό επίπεδο, το επίπεδο του σώματος, των πραγμάτων και των αντικειμένων. Και είναι ωφέλιμο να τα φανταστείτε αυτά, όπως οι ρωσικές κούκλες, οι οποίες υπάρχουν η μια μέσα στην άλλη και μας πληροφορούν ότι το φυσικό επίπεδο είναι το επίπεδο του μυαλού και είναι η περιοχή όπου κατοικεί η ψυχή και όλα αυτά τα επίπεδα μαζί είναι η περιοχή του πνεύματος. Το καθένα απ' αυτά τα επίπεδα έχει τη δική του γλώσσα και ο σαμάνος μαθαίνει τη γλώσσα του καθενός από αυτά και ο σαμάνος μαθαίνει να συνδιαλέγεται με αυτά. Η γλώσσα του σώματος είναι βιοχημική, είναι φυσική. Η γλώσσα του μυαλού είναι λέξεις, οι ιστορίες μας. Η γλώσσα της ψυχής είναι οι εικόνες. Και η γλώσσα του πνεύματος είναι η ενέργεια. Θέλουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή και στο επίπεδο του πνεύματος του οποίου η γλώσσα είναι καθαρά ενεργειακή. Όταν δουλεύουμε στο επίπεδο της ιστορίας δουλεύουμε στο επίπεδο του μυαλού και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε το σενάριο παρά μόνο μπορούμε να το αλλάξουμε ξανά γράφοντας το από ένα υψηλότερο επίπεδο, που είναι το επίπεδο της ψυχής. Έτσι το να καταλάβουμε απλά τι μας συνέβη δεν είναι μεταμορφωτικό. Για να πετύχουμε την μεταμόρφωση πρέπει να επιβιβαστούμε σε ένα καινούργιο μυθικό ταξίδι, ένα ιερό ταξίδι το οποίο μπορεί να συμβεί από το επίπεδο της ψυχής, με τη γλώσσα των εικόνων. Ο σαμάνος όμως λειτουργεί από το επίπεδο του πνεύματος, ανακτώντας κβάντα ενέργειας, τα ουσιώδη για τον εαυτό μας, τα οποία θα πληροφορήσουν την ψυχή. Η ψυχή θα πληροφορήσει το μυαλό και το μυαλό με τη σειρά του το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου